Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

«Δύο μικρά κορίτσια σκοτώθηκαν, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων στο ιστορικό Κάστρο Αλ Μαντίκ στη (κεντρική επαρχία) Χάμα» δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στην επαρχία Χομς ανέφεραν ότι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη συνοικία αλ-Χαλιντίγια, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους. Οι άλλοι θάνατοι σημειώθηκαν στην περιοχή Χαράστα, κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στη νότια επαρχία Ντεράα, δήλωσαν ακτιβιστές.

Νυκτερινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Δαμασκό και το Χαλέπι, σύμφωνα με video που ανέβασαν στο Internet ακτιβιστές και στα οποία φαίνονται διαδηλωτές να φωνάζουν «Η Συρία θέλει την ελευθερία!»

«Σφοδρές μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες του καθεστώτος και διαφωνούντες στρατιωτικούς ξέσπασαν στις 03.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην είσοδο της πόλης Χαράστα (10 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού), μετά ο στρατός μπήκε στην πόλη» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής Μουρτάντα Ρασίντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν κοντά στην έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, διευκρίνισε.

Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για επιχειρήσεις του στρατού χθες στην Ντούμα, πόλη που βρίσκεται κοντά στη Χαράστα, και για λιποταξίες «πολυάριθμων» στρατιωτών.

«Σχετική ηρεμία επικρατεί στη Χαράστα» ανακοίνωσε από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Βαριά πολυβόλα χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια των μαχών αυτών, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης