«Οι μαχητές επιτέθηκαν το πρωί στο νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιφέρεια της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ. Διείσδυσαν στο ένα από τα κτήρια και ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με τους στρατιώτες στο εσωτερικό του» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διείσδυση των ανταρτών στο συγκρότημα κατέστη δυνατή χάρη σε μια επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά που έκαναν τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, στην περίμετρο του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άμπντελ Ραχμάν έκανε λόγο περί 39 νεκρών μεταξύ των ανταρτών και «δεκάδων» στις τάξεις των δυνάμεων που είναι πιστές στο καθεστώς.

Ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που οι αντάρτες κατάφεραν να μπουν στον χώρο του νοσοκομείου, όπου έχουν οχυρωθεί περίπου 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 150 καλά οπλισμένοι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων «ανώτερων αξιωματικών», μέλη των οικογενειών τους, αλλά επίσης και «σημαντικοί δημόσιοι λειτουργοί της επαρχίας Ιντλίμπ», στην οποία υπάγεται διοικητικά η Τζισρ αλ Σούγουρ.

Η πόλη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μια χώρα που υποστηρίζει τους αντάρτες, αλλά επίσης κοντά στην επαρχία Λαττάκεια, που αποτελεί προπύργιο του καθεστώτος, έπεσε την 25η Απριλίου στα χέρια του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, και των συμμάχων της οργάνωσης αυτής στις τάξεις των ανταρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης