Για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου τόσο από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όσο και από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κάνει λόγο η ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ για την Συρία στην τελευταία έκθεσή της που αφορά στην περίοδο από τις 15 Μαΐου ως τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την επιτροπή, οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ έχουν σκοτώσει αμάχους, έχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία και έχουν διαπράξει και άλλα εγκλήματα πολέμου στις ευρείας κλίμακας επιθέσεις που εξαπολύουν τους τελευταίους μήνες για την ανάκτηση του ελέγχου πόλεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην έκθεση, και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένων των ισλαμιστών ξένων μαχητών, έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου – εκτελέσεις, ομηρείες και βομβαρδισμό κατοικημένων συνοικιών.

«Αυτοί που διέπραξαν αυτές τις παραβιάσεις και τα εγκλήματα, από όλες τις πλευρές, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Δεν φοβούνται ότι θα λογοδοτήσουν. Είναι επιτακτική η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη», τονίζεται στην έκθεση της επιτροπής του ΟΗΕ της οποίας ηγείται ο Βραζιλιάνος, Πάουλο Πινέιρο.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης