Τουλάχιστον έξι παιδιά σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν το συριακό καθεστώς βομβάρδισε έναν βρεφονηπιακό σταθμό στην ανταρτοκρατούμενη ζώνη της πόλης Χαράστα, κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, που βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, γιατρών και άλλων πηγών σε όλη τη χώρα, από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο είδε ένα κοριτσάκι με το πρόσωπο καταματωμένο και τα ρούχα σκισμένα.

Στον βρεφονηπιακό σταθμό διακρίνονταν αίματα στο πάτωμα, δίπλα σε έναν τοίχο διακοσμημένο με τις ζωγραφιές των παιδιών.

Η Χαράστα βρίσκεται στην Ανατολική Γούτα, το προπύργιο των ανταρτών, που βομβαρδίζεται συχνά από την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Στη γειτονική πόλη Ντούμα σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 300.000 ανθρώπους ενώ ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εκτοπιστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης