Ο Ιταλός ιησουίτης ιερέας Πάολο Νταλ’ Όλιο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τον περασμένο μήνα στην ανατολική Συρία, ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανός, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία εβδομάδα αφότου είχε ανακοινώσει ότι τον σκότωσαν αντάρτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και οι οποίες αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς ακτιβιστών στην περιοχή ότι ο Νταλ’ Όλιο σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στα χέρια ισλαμιστών ανταρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιησουίτης ιερωμένος, που είχε στηρίξει την εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εξαφανίστηκε στην πόλη Ράκα στις 29 Ιουλίου. Ακτιβιστές είχαν δηλώσεις τότε ότι απήχθη από μαχητές του ΙΚΙΛ, άλλοι όμως είπαν ότι συναντήθηκε μαζί τους για να διαπραγματευτεί μια εκεχειρία με τους Κούρδους.

Το Παρατηρητήριο κάλεσε αυτούς που κρατούν τον Νταλ’ Όλιο να παρουσιάσουν αποδείξεις ότι είναι ζωντανός.

Ο Ιταλός ιερωμένος ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια στη Μονή του Αγίου Μωυσή του Αιθίοπα (Ντέιρ Μαρ Μούσα) αλλά απελάθηκε από τη Συρία το 2012. Δυτικός διπλωμάτης ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα επέστρεψε στη Συρία περνώντας τα σύνορα με την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης