Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του επέτρεψαν αργά το βράδυ της Κυριακής σε μια πομπή πέντε λεωφορείων και δύο ασθενοφόρων με επιβάτες από τις συνοικίες του Χαλεπιού που τελούν ακόμη υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επίσης ανταρτοκρατούμενη περιοχή Αλ Ρασιντίν έξω από την πόλη, είπε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η πομπή είχε τεθεί υπό κράτηση για ώρες αφότου πέρασε από τη διασταύρωση στη λεωφόρο Ραμούσα, δίπλα στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Χαλεπιού, ανέφερε Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβεβαίωση ΟΗΕ

Ένας αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία επιβεβαίωσε ότι η εκκένωση του ανταρτοκρατούμενου θύλακα στο ανατολικό Χαλέπι ξανάρχισε το βράδυ της Κυριακής μετά από τριήμερη καθυστέρηση.

«Οι εκκενώσεις περιοχών έχουν ξεκινήσει. Λεωφορεία και ασθενοφόρα φεύγουν τώρα από το ανατολικό Χαλέπι» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι οι πρώτοι κάτοικοι να εγκαταλείψουν την πόλη αναχώρησαν κατά τις 23.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο αξιωματούχος δεν είχε πληροφορίες περί του σύγχρονου σχεδίου εκκένωσης δύο σιιτών χωριών κοντά στο Ιντλίμπ τα οποία πολιορκούνται κυρίως από σουνίτες αντάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης