Ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χάμα από όπου απογειώνονται τα αεροσκάφη του συριακού στρατού επιχειρούσαν να θέσουν εκτός λειτουργίας την Τρίτη οι Σύροι αντάρτες.

«Οι αντάρτες βρίσκονται σε απόσταση εννιά χιλιομέτρων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα, το οποίο θέλουν να θέσουν εκτός λειτουργίας», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) Ράμι, Άμπντελ Ραχμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ένα διοικητή των ανταρτών που χρησιμοποιεί το όνομα Χάσαν, αυτό το αεροδρόμιο είναι σημαντικό καθώς «το καθεστώς κατασκευάζει εκεί τα βαρέλια με τα εκρηκτικά και το χρησιμοποιεί για να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των περιοχών» των ανταρτών.

Τα βαρέλια με εκρηκτικά, την χρήση των οποίων έχουν καταδικάσει οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών στόχων, έχουν σκοτώσει εκατοντάδες πολίτες, κυρίως στις περιοχές των ανταρτών στην επαρχία Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τον OSDH οι αντάρτες κατέλαβαν την Τρίτη ένα σημαντικό φράγμα στα βορειοδυτικά της πόλης Χάμα που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάληψη του φράγματος του Τάραμπιχ ακολουθεί την κατάληψη των αποθηκών με όπλα του στρατού στην περιοχή.

«Το καθεστώς υπέστη πολλές ήττες στη Χάμα αυτές τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε ο Ραχμάν.

Κατά την προέλασή τους οι αντάρτες απέκλεισαν την πρόσβαση στο δρόμο που συνδέει την πόλη Χάμα με τα χωριά των χριστιανών και αλαουιτών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στα δυτικά της επαρχίας, προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το διοικητή των ανταρτών η κυβέρνηση έχει στείλει ενισχύσεις προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο αυτών των τομέων «γεγονός που θα περιορίσει τις ικανότητές της σε άλλες περιοχές όπως το Χαλέπι».

Οι συγκρούσεις στη Συρία έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο 170.000 και πλέον ανθρώπων και έχουν αναγκάσει το μισό και πλέον πληθυσμό να εγκαταλείψει τις εστίες του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης