Συρία: Οι αντάρτες διαψεύδουν τη Ρωσία για την καταστροφή πετρελαϊκών στόχων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 11:28
Συρία: Οι αντάρτες διαψεύδουν τη Ρωσία για την καταστροφή πετρελαϊκών στόχων
Η συριακή αντάρτικη οργάνωση Jaish al-Islam διέψευσε σήμερα ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν στόχους πετρελαϊκού ενδιαφέροντος, στα ανατολικά προάστια της συριακής πρωτεύουσας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η εν λόγω οργάνωση είναι η πιο ισχυρή αντάρτικη ομάδα στις αγροτικές περιοχές, ανατολικά της Δαμασκού, ενώ έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων από την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία, πριν από τέσσερις μήνες.

Ρωσικά μαχητικά πιστεύεται ότι σκότωσαν τον ηγέτη της Jaish al-Islam Ζάχραν Αλους στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής κατά του αρχηγείου της οργάνωσης, τον περασμένο Δεκέμβριο, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα στον έλεγχο της περιοχής από τους αντάρτες. Η οργάνωση διέψευσε τη ρωσική ανακοίνωση με email που έστειλε στη διάρκεια της νύχτας.

Η Jaish al-Islam εκπροσωπείται από την Επιτροπή Υψηλής Διαπραγμάτευσης, που έχει την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας. Ιδεολογικά είναι αντίθετη με το Ισλαμικό Χαλιφάτο και την αλ Κάιντα, ενώ χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 12:21