Ο πρόεδρος του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Άχματ Τζάρμπα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα, αρχής γενομένης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, να επέμβει «με σοβαρό τρόπο» στη Συρία έπειτα από την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να διενήργησε το καθεστώς της Δαμασκού.

“Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να περάσει από τα λόγια στις πράξεις. Είχαμε αρκετά λόγια και έχουμε ανάγκη από μέτρα και χειρονομίες εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη ο Τζάρμπα, οι δηλώσεις του οποίου στα αραβικά μεταφράζονταν από τον εκπρόσωπο του Συνασπισμού Χάλεντ Σάλεχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απαιτώ όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναλάβει την ευθύνη, τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα της χώρας του. Απαιτώ την ίδια στάση από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον καθώς και από τους άραβες αρχηγούς κρατών», συνέχισε.

«Είναι ξεκάθαρο πως μετά την τελευταία επίθεση επιβάλλεται να επέμβουν με σοβαρό τρόπο για να θέσουν τέρμα στις δολοφονίες των Σύρων που συνεχίζονται», επέμεινε ο Τζέρμπα.

Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «ντροπή» την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, το καθεστώς κατέφυγε την Τετάρτη στη χρήση χημικών όπλων σε μία επίθεση εναντίον περιοχών στα περίχωρα της Δαμασκού που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η συριακή κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης