Ο συριακός στρατός ανέκτησε το Σάββατο τον έλεγχο της πόλης Νακαρίν κοντά στο Χαλέπι στο βόρειο τμήμα της Συρίας, επωφελούμενος από τη μάχη που μαίνεται εδώ και μία εβδομάδα ανάμεσα σε αντάρτες και μέρος των οπαδών του Τζιχάντ, του ισλαμικού ιερού πολέμου, όπως ανέφεραν ακτιβιστές.

Παράλληλα μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κυρίευσαν την πόλη Ταλ Αμπιάντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος κατέλαβαν τη Νακαρίν και έκαναν προέλαση προς τη βιομηχανική ζώνη του Χαλεπιού», στο βορειοανατολικό τμήμα της μητρόπολης αυτής του συριακού βορρά, ανέφερε το Κέντρο Ενημέρωσης στο Χαλέπι, ένα δίκτυο αντικαθεστωτικών στην ευρύτερη περιοχή.

«Αυτή η προέλαση συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι οι αντάρτες έχουν εμπλακεί σε μάχη» με το ΙΚΙΛ, είπε μέσω Διαδικτύου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ναζίρ αλ Χάτιμπ, ένας ακτιβιστής με έδρα το Χαλέπι.

Από την η Ιανουαρίου, αντάρτες οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι Ισλαμιστές, εξαπέλυσαν ολομέτωπη επίθεση εναντίον του ΙΚΙΛ, που κατηγορείται για βαρβαρότητες. Στις σφοδρές μάχες που ακολούθησαν, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταγράψει πάνω από 500 νεκρούς μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης