Ένδεκα στρατιώτες και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από τη σημερινή επίθεση κατά λεωφορείου στη Ράκκα της βόρειας Συρίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, ενώ στη συνέχεια η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματοχυσία. Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε πως η επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Τζαμπάλ αλ-Μπίσρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, 11 στρατιώτες και δύο άμαχοι βρήκαν τον θάνατο από την «τρομοκρατική επίθεση» κατά του λεωφορείου. Άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω μηνύματος στην εφαρμογή Telegram.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανέφερε πως η επίθεση έγινε από εν υπνώσει πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι εξαπολύουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις στις ερημικές περιοχές της χώρας.

Ο εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται εδώ και 11 χρόνια στη Συρία έχει χωρίσει τη χώρα σε διάφορες ζώνες ελέγχου, με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους να διατηρούν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τμήμα της βορειοδυτικής Συρίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, ενώ στα βορειοανατολικά κυριαρχούν οι κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον Δεκέμβριο του 2020, 28 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε ενέδρα κατά λεωφορείου στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.

Τον περασμένο Ιανουάριο ξέσπασε εξέγερση σε φυλακές όπου κρατούνται εξτρεμιστές ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Τη μαζική απόδραση απέτρεψαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) των οποίων ηγούνται Κούρδοι μαχητές, με τη βοήθεια αμερικανικών δυνάμεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία που αγωνίζεται για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών στη Συρία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης