Συρία: «Υπό τον έλεγχο των Κούρδων μαχητών» το Κομπάνι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 07:25
Συρία: «Υπό τον έλεγχο των Κούρδων μαχητών» το Κομπάνι
Υπό τον έλεγχο Κούρδων μαχητών εξακολουθεί να βρίσκεται, σύμφωνα με αμερικανικές εκτιμήσεις, η πόλη Κομπάνι στο μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία, που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

«Οι Κούρδοι αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και αντιστέκονται στο Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (Centcom). Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου προειδοποίησε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που είναι σε εξέλιξη στο Κομπάνι από μόνες τους δεν θα είναι αρκετές για να σώσουν την πόλη. « Οι αεροπορικές επιδρομές από μόνες τους δεν θα δώσουν λύση» είπε ο ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την ενίσχυση αυτή τη φορά πολεμικών αεροσκαφών της Ιορδανίας πραγματοποίησαν οκτώ νέες εναέριες επιδρομές στην εμπόλεμη ζώνη κοντά στο Κομπάνι στη μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία. Από τις επιθέσεις αυτές καταστράφηκαν πέντε τεθωρακισμένα οχήματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, μία αποθήκη ανεφοδιασμού, μια μονάδα διοίκησης και ελέγχου, μία μονάδα υποστήριξης και οκτώ στρατώνες.

Οι συγκεκριμένες αεροπορικές επιδρομές με τη συνδρομή της Ιορδανίας έγιναν σε συνέχεια των έξι εναέριων επιθέσεων που έκαναν μαχητικά των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κοντά το Κομπάνι την Τετάρτη το πρωί. Από μια άλλη αεροπορική επίθεση στη Συρία στα νοτιοδυτικά της πόλης Ράκα καταστράφηκαν τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα των μαχητών του Χαλιφάτου.

Στο Ιράκ, η αμερικανική πολεμική αεροπορία έκανε μόνο τρεις εξόδους. Μια βορειοδυτικά της πόλης Ραμάντι στο δυτικό Ιράκ όπου κατέστρεψε ένα σημείο ελέγχου, μια στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ όπου καταστράφηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και μια νότια του Κιρκούκ όπου καταστράφηκαν δύο θέσεις μάχης των τζιχαντιστών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 07:25