Ένας τζιχαντιστής βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε δεξαμενή σε αεροπορική βάση της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ στη Συρία, ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια της κυβέρνησης στην ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, σε διαδικτυακό λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στο Twitter αναρτήθηκαν δύο φωτογραφίες ενός χαμογελαστού άνδρα ο οποίος ονομάζεται Αμπού αλ-Φαρούλ αλ-Λίμπι και όπως αναφέρεται στην ανάρτηση είναι ο άνθρωπος ο οποίος πραγματοποίησε την «επιχείρηση αυτοκτονίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει σταδιακά ενισχύσει αυτή τη χρονιά τον έλεχγό του στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ.

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διατηρούν τον έλεγχο της τοπικής αεροπορικής βάσης και τμήματα της πρωτεύουσας της επαρχίας.

Στις 6 Δεκεμβρίου, τζιχαντιστές εισήλθαν στη βάση αλλά γρήγορα απωθήθηκαν. Η Ντέιρ αλ Ζορ συνορεύει με ιρακινά εδάφη που επίσης ελέγχονται από το ΙΚ. Οι πετρελαιοπηγές της επαρχίας είναι πηγές εσόδων για την οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ο στρατός κατεδίωξε τζιχαντιστές του Χαλιφάτου στην περιοχή γύρω από την βάση της Ντέιρ αλ Ζορ και σκότωσε πολλούς.

Το Παρατηρητήριο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η δεξαμενή ανατινάχθηκε στα περίχωρα της βάσης και δεν αναφέρθηκε σε τυχόν θύματα ή ζημιές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μετά την έκρηξη, ξέσπασαν συγκρούσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα 5.000 έφτασαν τα θύματα των τζιχαντιστών τον Νοέμβριο
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014, 15:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης