Από υποθερμία πέθανε ένας από τους διοικητές των αντικαθεστωτικών στη Συρία, καθώς ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις στα πεδία των μαχών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο αξιωματικός των ανταρτών πέθανε, ενώ κατευθυνόταν από την επαρχία Ιντλίμπ στη Χομς. Έχασε τη ζωή του εξαιτίας μιας χιονοθύελλας», ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 40χρονος διοικητής της ταξιαρχίας Σουκούρ αλ Σαμ, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ιντλίμπ, δεν έφερε κανένα τραύμα και κατά πάσα πιθανότητα «πάγωσε» από το κρύο.

Στον δρόμο, που συνδέει την πόλη Χούλα της επαρχίας Χομς με την περιοχή Χάμα, βρέθηκαν επίσης τα παγωμένα πτώματα δύο ανδρών, ηλικίας περίπου 30 ετών. Το Παρατηρητήριο δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο για πολίτες ή για αντάρτες.

Το πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει εδώ και αρκετές ημέρες όλη τη Μέση Ανατολή. Στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης