Περίπου 260 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αρνούνται να παραδοθούν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες μάχονται για την κατάληψη του τελευταίου προπυργίου της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου.

Αυτοί οι μαχητές έχουν οχυρωθεί σε μια μικρή περιοχή και μέσα σε υπόγειες σήραγγες ανάμεσα στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη και στο χωριό Μπαγούζ, μέρος του οποίου εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ, πρόσθεσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια οργάνωση ανταρτών υπό κουρδική ηγεσία που είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, συνεχίζουν την εκστρατεία που ξεκίνησαν αυτό τον μήνα για την εκδίωξη του ΙΚ από το Μπαγούζ.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε σήμερα πως οι περισσότεροι μαχητές του ΙΚ είναι ξένοι.

«Αν επιμείνουν με τις μάχες, θα επιτεθούμε στην περιοχή όπου βρίσκονται. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παραδοθούν ή να πεθάνουν», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας στρατιωτικός διοικητής των SDF στο Μπαγούζ υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο Αντνάν Αφρίν, ένας άλλος διοικητής των SDF, δήλωσε πως και άλλοι άμαχοι εγκατέλειψαν σήμερα τον θύλακα του ΙΚ, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς.

Χθες, Τετάρτη, περίπου 2.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι και μέλη οικογενειών μαχητών του ΙΚ, εγκατέλειψαν την περιοχή.

Οι SDF διαδραματίζουν ρόλο κλειδί στη μάχη κατά του ΙΚ στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Συρία.

Στο μεταξύ, οι SDF παρέδωσαν σήμερα στη Βαγδάτη περίπου 130 Ιρακινούς, μέλη του ΙΚ, τους οποίους κρατούσαν, ανακοίνωσαν σήμερα ιρακινές πηγές ασφαλείας.

Ο Ναΐμ αλ-Καούντ, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας στην ιρακινή επαρχία Αλ Άνμπαρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι τζιχαντιστές αυτοί «καταζητούνταν» από τη Βαγδάτη ενώ ένας διοικητής παραστρατιωτικής δύναμης διευκρίνισε πως επρόκειτο για Ιρακινούς υπηκόους. Την παράδοση των μαχητών αυτών στις ιρακινές αρχές διέψευσε ωστόσο εκπρόσωπος των SDF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης