Τη βίαιη καταστολή στη Συρία που ασκείται και στα σχολεία εναντίον των μαθητών κατήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ.

«Σήμερα στη Συρία κακοποιούνται παιδιά στα σχολεία. Σε ορισμένα σχολεία, στα οποία παιδιά διαμαρτύρονται, επενέβη ο στρατός» τόνισε ο Ζιπέ, μιλώντας στο δίκτυο I-Tele, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες για την καταστολή στα σχολεία αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί», όπως και στη Λιβύη, όμως «δεν έχουμε την πρόθεση να κάνουμε πόλεμο παντού» πρόσθεσε ο Ζιπέ, υπερασπιζόμενος τη λιγότερο ξεκάθαρη στάση της Γαλλίας απέναντι στους Σύρους ηγέτες σε σύγκριση με αυτή προς τους Λίβυους ομολόγους τους. «Από την αρχή δηλώσαμε ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση στη Συρία και εγώ ο ίδιος έχω τονίσει πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του» συμπλήρωσε.

«Προσπαθούμε να ενεργούμε κάθε φορά, χρησιμοποιώντας τα μέσα επέμβασής μας ανάλογα με την κατάσταση. Στη Συρία υπάρχουν αντίπαλες κοινότητες, οι χριστιανοί από τη μια πλευρά, οι αλουίτες και οι σουνίτες από την άλλη. Όλα αυτά μπορεί να πυροδοτήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φανούμε αποφασιστικοί» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης