Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής όταν πυροδοτήθηκε βόμβα τοποθετημένη στην άκρη δρόμου στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Η έκρηξη έπληξε στρατιωτικά οχήματα της Τουρκίας κοντά στη Μαράτ Μισρίν, στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση διαπράχθηκε αφού μέλη οργάνωσης ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία συνέλαβαν μαχητή αντίπαλης οργάνωσης, πρόσθεσε η ΜΚΟ, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Τουλάχιστον έξι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 35 ημέρες στη βόρεια Συρία.

Από το 2018, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και αντάρτες προσκείμενοι σε αυτές κατέχουν τομείς στο βόρειο τμήμα του Χαλεπιού, στο πλαίσιο επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας της Άγκυρας εναντίον κούρδων αυτονομιστών μαχητών στη Συρία. Η Τουρκία είναι προστάτιδα δύναμη διαφόρων οργανώσεων ανταρτών στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011 με έναυσμα την καταστολή διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους κι έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους ή πρόσφυγες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης