Εννέα άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, σκοτώθηκαν χθες στη Συρία από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και του ρωσικού στρατού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Περισσότερες από 100 επιδρομές εξαπολύθηκαν από τη συριακή και τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές των επαρχιών Ιντλίμπ, Χάμα και Χαλέπι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας πως συριακά ελικόπτερα έριξαν επίσης δεκάδες βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά σε αυτές τις περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τρεις γυναίκες και ένα μέλος των σωστικών συνεργείων από τα Λεύκα Κράνη, τη λεγόμενη πολιτική άμυνα που δρα σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες, έχασαν τη ζωή τους στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα.

Ο διασώστης σκοτώθηκε βοηθώντας τραυματίες στην νότια Ιντλίμπ μετά από βομβιστική επίθεση, είπε στο twitter ο επικεφαλής των Λευκών Κρανών, Ραϊντ Σαλέχ.

Σύμφωνα με το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, οι δυνάμεις του καθεστώτος άνοιξαν πυρ εναντίον «τρομοκρατικών ομάδων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ Ας Σαμ (ΧΤΣ) ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, καθώς και περιοχές στο Χαλέπι και στη Χάμα. Η Δαμασκός έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τους βομβαρδισμούς σε αυτές τις περιοχές.

Στην Ιντλίμπ τέθηκε σε εφαρμογή συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού, και η Άγκυρα, προστάτιδα ορισμένων οργανώσεων ανταρτών που ελέγχουν τμήματα της επαρχία. Η συμφωνία απέτρεψε την έναρξη ευρείας κλίμακας επιχείρησης του συριακού στρατού εναντίον της επαρχίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης