Συνολικά 11 σκοτώθηκαν και 28 ακόμη τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στην ιστορική συνοικία Μιντάν στο κέντρο της Δαμασκού, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Από τη βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε έξω από το τέμενος Ζέιν αλ Αμπιντίν την ώρα που έβγαιναν από αυτό οι πιστοί μετά την προσευχή, σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες, ανάμεσά τους πολίτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρίνισε το δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ακτιβιστές, στόχος της έκρηξης ήταν ένα λεωφορείο που μετέφερε φιλοκυβερνητικούς πολιτοφύλακες, που μετέβησαν στην περιοχή για να καταπνίξουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι είναι «αποφασισμένο να πατάξει με σιδηρά γροθιά τους τρομοκράτες», ενώ κάλεσε τους πολίτες να «ενημερώνουν για όλες για ύποπτες κινήσεις, ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της πατρίδας», σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο SANA.

«Αυτό το νέο έγκλημα διαπράχθηκε από τις ένοπλες ομάδες των εξτρεμιστών, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη σταθερότητα του συριακού λαού», προσθέτει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης