Συρία: Νέες θηριωδίες των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 04:22
Συρία: Νέες θηριωδίες των τζιχαντιστών
Οι τζιχαντιστές σκότωσαν 17 στρατιώτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων σε επίθεση που εξαπέλυσαν την Πέμπτη, σε δύο οδοφράγματα στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας.

«Τουλάχιστον 17 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Ουμ Ταμπαμπίρ και τη Χανούρα, στην έρημο, στα ανατολικά της επαρχίας Χομς», ανακοίνωσε η οργάνωση διευκρινίζοντας ότι οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τρία από τα θύματά τους.

Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν όπλα και πυρομαχικά. Το Ισλαμικό Χαλιφάτο υπέστη επίσης απώλειες στη μάχη, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των μελών του που σκοτώθηκαν.

«Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του εναντίον των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Χομς, προσπαθώντας να προωθηθεί στις ζώνες που ελέγχει το καθεστώς και να αυξήσει την επιρροή του στο σουνιτικό πληθυσμό της περιοχής», σημείωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χομς ενώ το Ισλαμικό Χαλιφάτο δρα κυρίως στα ανατολικά.

Στις 29 Μαρτίου είχε εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή αυτή, σκοτώνοντας 20 στρατιώτες και παραστρατιωτικούς.

Στο μεταξύ, από τη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα ώστε να αποφευχθεί μια «σφαγή» στον προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ, κοντά στη Δαμασκό, οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι του οποίου έχουν βρεθεί μεταξύ των διασταυρούμενων πυρών του Ισλαμικού Χαλιφάτου και του συριακού στρατού.

«Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση για να σώσουμε ζωές. Δεν γίνεται να παραμείνουμε άπραγοι και να αφήσουμε να εξελιχθεί μια σφαγή, δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους κατοίκους του Γιάρμουκ», είπε ο Μπαν Γκι-μουν στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης: Εκτέλεση διά λιθοβολισμού, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015, 11:26

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015, 04:25