Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έπληξε τέμενος στην κοιλάδα του Ευφράτη, όπου μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) είχαν εγκαταστήσει κέντρο διοίκησης.

Το πλήγμα «ακριβείας» έγινε την Πέμπτη στην κοινότητα Σαφαφίγια, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να «σκοτωθούν τρομοκράτες που ήγειραν άμεση απειλή για τους Σύρους εταίρους μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διεθνής συνασπισμός υπό αμερικανική διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώροι λατρείας κανονικά προστατεύονται από τις συμβάσεις της Γενεύης. Ωστόσο, «το Ι.Κ. συνεχίζει να παραβιάζει το δίκαιο για τις ένοπλες συρράξεις και να καταχράται προστατευόμενες κτηριακές δομές, όπως νοσοκομεία και τεμένη, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν το καθεστώς των προστατευόμενων κτηρίων», πρόσθεσε ο συνασπισμός.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους εταίρους μας, που απελευθερώνουν τη μια πόλη μετά την άλλη από το Ι.Κ.» επεσήμανε ο συνασπισμός, λίγες ημέρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε ότι ξεκινά η αποχώρηση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία.

Την Τετάρτη τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις Αμερικανοί – δύο στρατιωτικοί, ένας πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας κι ένας εργαζόμενος σε εταιρεία που έχει υπογράψει σύμβαση με το Πεντάγωνο – σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή καμικάζι στη Μανμπίτζ. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το Ι.Κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επρόκειτο για τη φονικότερη επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στο έδαφος της Συρίας από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης