Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα συνοικία που πολιορκούσε στην πόλη Χομς, η οποία πλήττεται από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι.

«Ο στρατός πραγματοποιεί εδώ και πολλές ημέρες επιθέσεις εναντίον της συνοικίας Ντέιρ Μπαλμπέχ, με συνεχείς και επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα οι αντικαθεστωτικοί να αναγκαστούν να αποχωρήσουν» διευκρινίζει η οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και άλλες συνοικίες της Χομς πολιορκούνται, επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική κατάσταση στην πόλη, η οποία χαρακτηρίζεται από τους αντικαθεστωτικούς «πρωτεύουσα της επανάστασης» και από τον περασμένο Φεβρουάριο βρίσκεται στο στόχαστρο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Συνολικά 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε σχεδόν έναν χρόνο στη Χομς, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.

Στη βόρεια Συρία, οι μάχες συνεχίζονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάχ, κοντά στο Χαλέπι, ενώ στη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκαν πολλές περιοχές της επαρχίας. Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν, τέλος, και εναντίον περιοχών στη Χάμα και στην Ντεράα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι) 

 Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης