Σε γενική κινητοποίηση εναντίον των τζιχαντιστών καλεί τους Κούρδους της Συρίας η κυριότερη κουρδική οργάνωση της χώρας, μετά τη δολοφονία ενός ηγετικού στελέχους της, στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Οι Επιτροπές Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) κάλεσαν όσους μπορούν να κρατήσουν όπλο να ενταχθούν στις τάξεις της για να προστατεύσουν τις ζώνες που έχουν υπό τον έλεγχό τους από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (EIIL) και του Μετώπου Αλ Νόσρα», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο μια ανακοίνωση της κουρδικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι YPG θεωρούνται το ένοπλο τμήμα της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) της Συρίας, η οποία διατηρεί σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στην Τουρκία. «Οι YPG είναι έτοιμες να απωθήσουν τις επιθέσεις στα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κάλεσμα αυτό, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, έγινε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, στην περιοχή του Καμισλί, ενός ηγετικού στελέχους και μέλους της PYD, του Ίσα Χούσο. Εδώ και δύο εβδομάδες οι Κούρδοι μαχητές συγκρούονται με τους τζιχαντιστές για τον έλεγχο των κοινοτήτων της βορειοανατολικής Συρίας όπου έχουν εκφράσει την πρόθεση να ιδρύσουν μια αυτόνομη περιοχή.

Ο Ίσα Χούσο σκοτώθηκε σήμερα το πρωί, όταν το αυτοκίνητό του εξερράγη μόλις το έβαλε μπροστά για να πάει στη δουλειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης