Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και τζιχαντιστών σε διάστημα δύο ημερών στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επαρχία Ιντλίμπ, όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι αντικείμενο μιας συμφωνίας που συνήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018 μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας με στόχο τη δημιουργία μιας «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρεία επιχείρηση της Δαμασκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και η συμφωνία δεν εφαρμόστηκε ποτέ πλήρως.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της ανταρτοκρατούμενης περιοχής έχουν σκοτωθεί από την Τρίτη σε βίαιες συγκρούσεις και επιδρομές 75 τζιχαντιστές και αντάρτες, καθώς και 29 Σύροι στρατιώτες. Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται οι 14 τζιχαντιστές και αντάρτες, όπως και οι 19 Σύροι στρατιώτες που σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, εξηγώντας ότι επίκεντρο των συγκρούσεων είναι το χωριό Ταλ Μέλεχ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα που συνορεύει με την Ιντλίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης