Πηγές της αντιπολίτευσης από τη Βηρυτό αναφέρουν σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σφυροκοπούν την πόλη Ζαμπαντάνι εδώ και επτά ημέρες, με απώτερο σκοπό να ποδηγετήσουν την εξέγερση εκεί κατά του καθεστώτος του Άσαντ.

«Τόσο η πόλη Ζαμπάντανι, όσο και η κοιλάδα Μαντάγια, αποτελούν στόχους του πυροβολικού των ενόπλων δυνάμεων καθώς και πυρών βαρέων αυτομάτων όπλων για έβδομη συνεχή μέρα», ενημέρωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), που μόνον σήμερα αναφέρθηκε σε τρεις πολίτες νεκρούς, πολλές δεκάδες τραυματίες, αλλά και «εκατό οβίδες που έπληξαν κατοικίες», που «ισοπεδώθηκαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε επίσης 50 αμάχους νεκρούς, χθες Τρίτη στην πόλη Χομς.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ζαμπάντανι, πόλη που φημίζεται για τη φυσική ομορφιά της, είναι τώρα δυσχερής: ερείπια…οι άνθρωποι δεν έχουν πόσιμο νερό, ρεύμα, έτσι εκατοντάδες οικογένειες έφυγαν για γειτονικές τοποθεσίες», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ανέφερε επίσης ότι στο γειτονικό χωριό Κφέιρ Γιαμπούς «τέσσερις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και ένας αιχμαλωτίστηκε, κατόπιν ενεργειών λιποτακτών». Ανέφερε, τέλος, μαζικές συλλήψεις εξεγερμένων τα λίγα τελευταία 24ωρα στις πόλεις Μουανταμίγιε, αλλά και Ιρμπίν, κοντά στη Δαμασκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης