Μία τουρκική αεροπορική επιδρομή κατά της συριακής πόλη Ρας αλ Άιν, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πέντε άμαχοι, δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής του παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός έπληξε μία συγκέντρωση αμάχων που είχαν έρθει στην πόλη Ρας αλ Άιν από την πόλη Καμισλί για δείξουν την υποστήριξή τους, καθώς η Ρας αλ Άιν βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων από τις παραστρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ένας εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό τη διοίκηση των Κούρδων, δήλωσε ότι η επίθεση αυτή έγινε κατά ενός “κομβόι με αμάχους.”

Λίγο αργότερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ANHA (Hawar News) ανακοίνωσε ότι ο ανταποκριτής του Σαάντ αλ Αχμάντ σκοτώθηκε κατά την αεροπορική επιδρομή. Βρισκόταν στο κομβόι αμάχων από το Τελ Ταμέρ για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την τουρκική εισβολή. Επίσης, ο έτερος ανταποκριτής του ΑΝΗΑ Μουχαμάντ Ακιντζί τραυματίστηκε από τα βλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στο κομβόι βρίσκονταν και άλλοι ξένοι ανταποκριτές αλλά και άμαχος πληθυσμός που προέρχονταν από τις πόλεις Καμισλί και Τελ Ταμέρ. Το ΑΝΗΑ έχει την έδρα του κοντά στην Ροχάβα. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς παιδιά έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Συνολικά τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό.

 

 

Οι συνάδέλφοί μας είναι νεκροί»

 

«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης