Η Μυστική Αστυνομία της Συρίας συνέλαβε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ριάντ Σάιφ, ο οποίος έπαιρνε μέρος σε διαδήλωση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, στην περιοχή Μιντάν στην Κεντρική Δαμασκό, σύμφωνα με την κόρη του και ακτιβιστές. «Ο πατέρας μου σπρώχθηκε σε ένα λεωφορείο με άλλους διαδηλωτές που συνελήφθησαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων κοντά στο τζαμί αλ Χάσαν» δήλωσε η Τζουμάνα Σάιφ στο πρακτορείο Reuters.

Στο μεταξύ, περίπου 2.000 κάτοικοι του ανατολικού προαστίου της Δαμασκού, Σάκμπα, πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στους κεντρικούς δρόμους, ζητώντας την απελευθέρωση εκατοντάδων συγγενών τους που έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» φώναζαν οι διαδηλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προχωρήσουν προς το κέντρο της Δαμασκού, ενώ βρίσκονταν περίπου 6 χιλιόμετρα μακριά, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο κέντρο από τα προάστια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης