Σε τουλάχιστον 43 ανήλθε ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απέδωσε τους βομβαρδισμούς σε αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην πόλη Μααρέτ αλ Νουμάν, ρωσικά μαχητικά έπληξαν μια αγορά οπωροκηπευτικών σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους, εκ των οποίων 35 άμαχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη Σαρακέμπ, σύμφωνα με την μκο, που πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν στους δύο βομβαρδισμούς.

Ο ρωσικός στρατός διέψευσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε αγορά της επαρχίας.

Η περιοχή της Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν τζιχαντιστές και φιλοξενεί ομάδες ανταρτών, και οι γύρω περιοχές της αποτελούν από τα τέλη Απριλίου στόχο φονικών αεροπορικών πληγμάτων και πυρών του πυροβολικού των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των ρωσικών αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 650 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε σχεδόν τρεις μήνες βομβαρδισμών, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ 330.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη βία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης