Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα από πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στις περιφέρειες της Χομς και της Χάμα, στο κέντρο της χώρας.

Συγκεκριμένα, τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των τακτικών δυνάμεων εναντίον του αυτοκινήτου τους, κοντά σε μια διασταύρωση στην πόλη Χάμα, και άλλος ένας άμαχος σκοτώθηκε από τις σφαίρες των κυβερνητικών στρατευμάτων στην περιφέρεια της Χομς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αντικαθεστωτικοί ζήτησαν, όπως κάθε Παρασκευή, από τους πολίτες να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις μετά την προσευχή σε όλη τη χώρα, για να υπογραμμίσουν την προσήλωσή τους στην εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, με το σύνθημα «η αφοσίωσή μας (στην υπόθεση της επανάστασης) είναι η σωτηρία μας».

Ο επικεφαλής της αποστολής στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ, που επιτηρούν την εύθραυστη εκεχειρία, δήλωσε πως ο στρατός πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για να σταματήσει η βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ισχυρότερο μέρος πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση» δήλωσε ο υποστράτηγος Ρόμπερτ Μουντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης