Συρία: Το σκέφτεται για παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 15:02
Συρία: Το σκέφτεται για παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου
Ο πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ίμαντ Μουστάφα, δήλωσε σήμερα ότι η Δαμασκός εξετάζει την πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου να σταλούν παρατηρητές του στη χώρα για την προστασία των αμάχων.

«Θα αντιμετωπίσουμε θετικά προτάσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της Συρίας» δήλωσε ο Μουστάφα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar του Λιβάνου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου είχαν δώσει χθες στη Συρία τελεσίγραφο τριών ημερών για να σταματήσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών που αξιώνουν την αποπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και για να αποδεχθεί την αποστολή Αράβων παρατηρητών.

Στο μεταξύ, η Ρωσία εκτίμησε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καλέσει τη συριακή κυβέρνηση αλλά επίσης και την αντιπολίτευση να σταματήσουν τη χρήση βίας.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο να επιμείνει σε αυτό. «Η πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου την 2α Νοεμβρίου, την οποία υποστηρίξαμε, περιέχει πολλά σημεία. Η πρώτη διακήρυξη που πρέπει να γίνει αφορά στον τερματισμό της βίας. Αυτή είναι μια σημαντική δήλωση, διότι η βία στη Συρία δεν προέρχεται αποκλειστικά από τις κυβερνητικές δομές» είπε ο Λαβρόφ.

Η θέση του Αραβικού Συνδέσμου, όσον αφορά σε αυτό το θέμα, ανέφερε ότι «πρέπει να γίνει πιο λεπτομερής και σταθερή», πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Προτείνουμε όλα τα κράτη που τάσσονται υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης των γεγονότων στη Συρία να καλέσουν όχι μόνο τις συριακές Αρχές να διακόψουν τη χρήση βίας, αλλά επίσης και τις ομάδες της αντιπολίτευσης» επέμεινε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 15:02