Συρία: To βίντεο της εκτέλεσης του Ρώσου πιλότου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 10:42
Συρία: To βίντεο της εκτέλεσης του Ρώσου πιλότου
Στη δημοσιότητα δόθηκε από το κανάλι του YouTube «IDLIB plus» βίντεο που δείχνει τις τελευταίες στιγμές του Ρώσου πιλότου από το καταρριφθέν Su-25 στις 3 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.


Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, όπως έγραψε η Novaya Gazeta, ο φονευθείς πιλότος επισμηναγός Roman Filippov ανήκε προηγουμένως στην ουκρανική αεροπορία, καθώς καταγόταν από τη Συμφερόπολη της Κριμαίας, η οποία πλέον έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία.

 Τα φλεγόμενα συντρίμμια του Su-25

Το βίντεο δείχνει τις τελευταίες στιγμές του πιλότου του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, καθώς τον πλησιάζει με προτεταμένο το όπλο του «τρομοκράτης» της Jabhat Al-Nusra, ο οποίος φωνάζει στα ρωσικά «αυτό είναι για τα αγόρια» και πυροδοτεί χειροβομβίδα.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν από την έκρηξη σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν και αντάρτες.

Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει μόνον ότι ο σμήναρχος Filippov σκοτώθηκε «στη διάρκεια συμπλοκής με τρομοκράτες».Το ρωσικό Su-25 καταρρίφθηκε στην περιοχή του Ιντλίμπ το Σάββατο. Ο πιλότος είχε αρχικά διασωθεί, αφού εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος του, για να σκοτωθεί κατόπιν.

Όπως μετέδωσε το sputniknews.com, η αμερικανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τους Αμερικανούς πολίτες που έστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για την απώλεια του Ρώσου πιλότου.

Πληροφορίες από rt.com/news

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 11:08