Συρία: Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γούτα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, 01:34
Συρία: Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στην Ανατολική Γούτα
Τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος ενάντια στον πολιορκούμενο ανταρτοκρατούμενο θύλακο της Ανατολικής Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο χθεσινός βομβαρδισμός έρχεται εν μέσω των κατηγοριών της Ουάσιγκτον ότι η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διαπράττει χημικές επιθέσεις εναντίον του θύλακα των ανταρτών.

Στην πόλη Ερμπίν τρεις άμαχοι, ανάμεσα τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές, ενώ πυρά πυροβολικού είχαν ως αποτέλεσμα οχτώ νεκρούς συνολικά, εκ των οποίων πέντε στην Ντούμα, την μεγαλύτερη πόλη της Γούτα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στις 22 Ιανουαρίου οι δυνάμεις του καθεστώτος εξαπέλυσαν επίθεση με αέριο χλωρίου εναντίον του πολιορκούμενου θύλακα με αποτέλεσμα τον θάνατο 21 ανθρώπων, κυρίως παιδιών, από ασφυξία.

Στις 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε παρόμοια επίθεση με στόχο τα προάστια της Ντούμα και το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για «δεκάδες κρούσματα ασφυξίας».

Έπειτα από τις φερόμενες επιθέσεις, ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει εκ νέου στρατιωτική δράση ενάντια σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και ότι ο πρόεδρος Τραμπ «δεν αποκλείει τίποτε». Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ «φοβούνται» ότι το αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στη Συρία.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, 01:34