Ένα αυτοκίνητο-βόμβα εξερράγη στην πόλη Τζαράμπουλους, στη βόρεια Συρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αντάρτες, σε μια ενέργεια η οποία αποδίδεται σε μαχητές προσκείμενους στην αλ Κάιντα, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Στην πόλη αυτή, στην επαρχία Χαλέπι, μαίνονται εδώ και ημέρες μάχες ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ, προσκείμενη στην αλ Κάιντα) και αντίπαλους αντάρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρεις πολίτες.

Ο διευθυντής της ΜΚΟ αυτής Ράμι Άμπντελ Ραχμάν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση αυτή ήταν πιθανόν έργο «ενός βομβιστή-καμικάζι» και πιθανόν «διαπράχθηκε από το ΙΚΙΛ» αφού οι ισλαμιστές μαχητές του έχασαν κι άλλο έδαφος.

Ακτιβιστές στην επαρχία Χαλέπι δήλωσαν ότι δύο παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν στην Τζαράμπουλους με διαφορά μερικών λεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ένας Καναδός που είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ στην εφηβεία του σκοτώθηκε στο Χαλέπι, όπου μαχόταν από το Νοέμβριο του 2012, όπως μετέδωσε σήμερα η δημόσια καναδική τηλεόραση CBC επικαλούμενη την μητέρα του.

Ο 22χρονος Ντέμιαν Κλέρμοντ, ο οποίος είχε πλέον πάρει το όνομα Μουστάφα αλ Γαρίμπ, μαχόταν στο Χαλέπι στις τάξεις της Αλ Νόσρα, του επίσημου βραχίονα της αλ Κάιντα στη χώρα, πρόσθεσε το δίκτυο.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης περίπου 100 Καναδοί συμμετέχουν στις μάχες στη Συρία. Ωστόσο η κυβέρνηση του Καναδά δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα επίσημα καμία εκτίμηση για τον αριθμό τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης