Τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις στη Συρία, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι, επικαλούμενη μια «εξαιρετικά λεπτομερή» μελέτη που έγινε για λογαριασμό του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο μιας ανάλυσης που διήρκεσε πέντε μήνες, οι ερευνητές διασταύρωσαν στοιχεία από επτά πηγές για να καταρτίσουν μια λίστα με 59.648 ανθρώπους που αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν μεταξύ της 15ης Μαρτίου του 2011, και της 30ής Νοεμβρίου του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεδομένου δεν έχουν υπάρξει ακόμη στοιχεία για τη σύγκρουση από το τέλος του Νοεμβρίου, μπορούμε να υποθέσουμε ότι περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί έως τις αρχές του 2013. Ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι αναμενόταν, και αυτό είναι πραγματικά σοκαριστικό», επισήμανε η Πιλάι.

Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα πρατήριο καυσίμων σε προάστιο της Δαμασκού από αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με δύο ακτιβιστές της αντιπολίτευσης οι οποίοι βρίσκονται επί τόπου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης