Αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στην επαρχία Ιντλίμπ έπληξαν χθες τουλάχιστον τρία νοσοκομεία, εκ των οποίων το ένα είχε λάβει χρηματοδότηση από το ΥΠΕΞ της Γερμανίας, γνωστοποίησαν μια ΜΚΟ και ένας από τους συνιδρυτές και επικεφαλής της διεύθυνσης του ιδρύματος για τη Συρία.

«Το νοσοκομείο στο Καφρ Ναμπλ λειτουργεί (…) υπογείως, διότι είχε ήδη υποστεί βομβαρδισμό, που είχε καταστρέψει τελείως το τμήμα του πάνω από την επιφάνεια του εδάφους», εξήγησε ο Φάντι Νταΐρι, στέλεχος του βρετανικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Hand-in-Hand, το οποίο λειτουργεί το νοσοκομείο το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από τη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νοσοκομείο Καφρ Ναμπλ, γνωστό και ως «Orient», βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ιδρύματος, το νοσοκομείο χτυπήθηκε από τρεις αυτοσχέδιες βόμβες — «βαρέλια με εκρηκτικά» — και κατόπιν ένας βράχος έπεσε πάνω στην είσοδό του, που υπέστη μεγάλη ζημιά.

Ο Νταΐρι διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των μελών του προσωπικού του νοσοκομείου. Οι εγκαταστάσεις του έχουν έκταση 1.800 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτουν τρία χειρουργεία, διευκρίνισε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδρυμα Hand-in-Hand («Χέρι με Χέρι»), που ιδρύθηκε το 2011, λειτουργεί συνολικά οκτώ υποδομές υγείας στο έδαφος της Συρίας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι άλλα δύο νοσοκομεία στοχοθετήθηκαν από αεροσκάφη στην επαρχία Ιντλίμπ.

Κατ’ αυτή τη ΜΚΟ, ένα νοσοκομείο βρίσκεται στη Χας, ένα στο Χαν Σεϊχούν και ένα στην Κφαρ Ναμπλ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 25 δομές υγείας και 45 σχολεία έχουν υποστεί ζημιές από αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τα τέλη του Απριλίου στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και στο βόρειο τμήμα της γειτονικής επαρχίας Χάμα.

Η συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης και άλλους τομείς στην Κφαρ Ναμπλ, στο Χαν Σεϊχούν και στη Χας, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία επίσης διεξήγαγε επιδρομές στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, κατά την ίδια ΜΚΟ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης