Το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και ομάδες ισλαμιστών ανταρτών που έχουν συμμαχήσει μαζί του κατέλαβαν σήμερα σχεδόν εξ ολοκλήρου τη στρατηγικής σημασίας πόλη Τζισρ αλ Σούγουρ, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία ανέφερε ότι οι άνδρες του Μετώπου Αλ Νόσρα μπήκαν στην Τζισρ αλ Σούγουρ νωρίς τα ξημερώματα, μετά από διήμερη σφοδρή μάχη με τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουν υπό τον έλεγχό τους σχεδόν ολόκληρη την πόλη. Οι δυνάμεις του καθεστώτος αποχωρούν» διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η πόλη αυτή, ένα από τα τελευταία προπύργια του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, θεωρείται στρατηγικής σημασίας επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, πάνω στον οδικό άξονα που οδηγεί στην επαρχία της Λαττάκειας. Είναι η πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια του πολέμου που οι κυβερνητικές δυνάμεις χάνουν τον έλεγχο της Τζισρ αλ Σούγουρ.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε πάντως ότι ο στρατός δίνει «σκληρή μάχη» στην πόλη αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης