Τη μετάθεση των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 7 Μαΐου ζήτησε τη Δευτέρα το Κοινοβούλιο στη Συρία. Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας, Bashar al-Assad, να αλλάξει την ημερομηνία των εκλογών προκειμένου να συνεχιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να επανέλθει έτσι η ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας.

«Η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση εκλιπάρησε τον πρόεδρο κατά τη σημερινή (χθεσινή) της συνεδρίαση να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς των εκλογών σε μία μεταγενέστερη ημερομηνία, προκειμένου να παγιωθεί η εφαρμογή καθολικών μεταρρυθμίσεων», τονίζεται στο τηλεγράφημα του SANA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κοινοβούλιο πρότεινε επίσης να υπάρξει μία αναμονή «για τις αποφάσεις που θα προκύψουν από τον καθολικό εθνικό διάλογο και θα επιτρέψουν στα κόμματα να εκπληρώσουν τον εθνικό τους ρόλο ενόψει της (διεξαγωγής) δημοκρατικών εκλογών βάσει του νέου Συντάγματος», που κυρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου με δημοψήφισμα.

Ο πρόεδρος της Συρίας είχε ανακοινώσει στα μέσα Μαρτίου τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 7 Μαΐου, ενώ πρόσφατα οι συριακές Αρχές ανακοίνωσαν πως παρατείνεται έως τις 28 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Η Αντιπολίτευση, η οποία αξιώνει την αποχώρηση του Bashar al-Assad από την εξουσία, έχει καταγγείλει τη διεξαγωγή των εκλογών, τις οποίες υποτιμητικά χαρακτηρίζει «φάρσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης