Στους 72 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση με χημικά στην πόλη Χαν Σεϊχούν της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά την ίδια πηγή, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται 20 παιδιά και 17 γυναίκες. Όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, «ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, διότι υπάρχουν αγνοούμενοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, με σπασμούς και πασχίζοντας να αναπνεύσουν μέσα από τις μάσκες οξυγόνου έχασαν τη ζωή τους έπειτα από την αεροπορική επιδρομή στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Χαν Σεϊχούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο που υποδέχθηκε τα θύματα της επίθεσης

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα συμπτώματα που εμφανίσθηκαν στα θύματα είναι αντίστοιχα με αυτά που ακολουθούν χημική επίθεση, κυρίως διεσταλμένες κόρες, σπασμοί και αφρός στο στόμα.

Η επίθεση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και πολλές δυτικές χώρες επέρριψαν την ευθύνη στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλαν σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνέρχεται επειγόντως. Στο σχέδιό τους οι τρεις χώρες καταδικάζουν τη χημική επίθεση στη Συρία και ζητούν ταχεία και ολοκληρωμένη έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης