Σίσι: Είμαστε σε επαφή με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους για αυτήν την αιματοχυσία

Σίσι: Είμαστε σε επαφή με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους για αυτήν την αιματοχυσία
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διαβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι βρίσκεται «σε επαφή» με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τη Δευτέρα σχεδόν 60 Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τραυμάτισαν 2.500 ακόμη κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ. Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την ημέρα των εγκαινίων της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Σίσι, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια ενός συνεδρίου για τους νέους που διοργανώθηκε στο Κάιρο και μεταδόθηκε από την τηλεόραση, εξήγησε ότι βρίσκεται «σε επαφή με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους για αυτήν την ασταμάτητη αιματοχυσία».

«Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα θα φτάσει στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, ότι το να εκφράζονται και να διαμαρτύρονται εναντίον αυτής της (αμερικανικής) απόφασης δεν θα τους οδηγήσει σε ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα θύματα» πρόσθεσε ο Σίσι.

Από το Ισραήλ ζήτησε να λάβει υπ' όψιν του «τις ζωές των Παλαιστινίων», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους «νόμιμες».

Η Αίγυπτος μαζί με την Ιορδανία είναι οι μοναδικές χώρες της περιοχής που έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Το Κάιρο εμπλέκεται επίσης στις ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες που διεξάγονται προκειμένου να συμφιλιωθούν οι αντίπαλες οργανώσεις Χαμάς και Φατάχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 11:48