Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Μπουσέρ του νοτίου Ιράν, όπου βρίσκεται ιρανικός πυρηνικός σταθμός, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

Πολλά σπίτια στην επαρχία αυτή είναι πλινθόκτιστα και δεδομένης της συχνότητας των σεισμών στο Ιράν είναι πολύ πιθανόν να έχουν καταρρεύσει. «Η δόνηση έπληξε την περιοχή Κακί της επαρχίας σήμερα το πρωί» μετέδωσε η τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή τόσο στο Μπαχρέιν όσο και σε άλλες περιοχές γύρω από τον Περσικό Κόλπο, σε Σαουδική Αραβία και Κατάρ.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε στις 06.34 το πρωί (τοπική ώρα) και το επίκεντρό του εντοπίζεται 60 χλμ. ανατολικά από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 18 χλμ.

Η δόνηση που καταγράφηκε από το USGS είχε μέγεθος 5,5 Ρίχτερ, ενώ η ιρανική τηλεόραση -επικαλούμενη αξιωματούχους- ανακοίνωσε πως πρόκειται για σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: Το έδαφος τραντάζεται, σκόνη αναδύεται καθώς ένας ισχυρός σεισμός πλήττει την ιρανική επαρχία

Η ανακοίνωση του ιρανικού σεισμολογικού ινστιτούτου

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση σεισμογράφος που είναι εγκατεστημένος στο Ντουμπάι

To επίκεντρο της δόνησης

H δόνηση έγινε αισθητή και στο Μπαχρέιν

O πυρηνικός σταθμός στο Μπουσέρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης