Ο Ισημερινός έχει πληγεί από δύο σεισμούς μέσα σε 24 ώρες, με τον τελευταίο σεισμό 6,8 Ρίχτερ που αναφέρθηκε βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας, Κίτο.

Ώρες νωρίτερα, ένας σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη χώρα, η οποία είχε πρόσφατα πληγεί από μια σειρά καταστροφικών σεισμών που έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού, το οποίο συνέβη εν μία νυκτί, ήταν κοντά στο ψαροχώρι της Mompiche στην ακτή του Ειρηνικού, περίπου 368 χιλιόμετρα από το Κίτο, δήλωσε ο Πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ελαφρά τραυματισμένοι, καθώς όλοι έτρεξαν έξω, ή ανέβηκαν σε πράγματα» είπε ο Κορέα στην εθνική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ισημερινού, μερικές μικρές υλικές ζημιές έγιναν σε κτίρια που είχαν ήδη καταστραφεί στον μεγάλο σεισμό στις 16 Απριλίου και εξήγησε: «Παρά τον συναγερμό για το ενδεχόμενο νέου σεισμού… δεν πρέπει να τρομάξουμε καθώς αυτό είναι φυσιολογικό, περιμένουμε τέτοιους μετασεισμούς για δύο μήνες μετά τον σεισμό του Απριλίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης