Την ψηφιακή εικόνα που έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία, με τον άνδρα της ΕΜΑΚ να αγκαλιάζει διασώζοντας ένα παιδάκι, ανέβασε στο instagram η Μαντόνα.

Όπως τονίζει στο μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία, μαζί με άλλες που αποτυπώνουν την τραγωδία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς σε Συρία και Τουρκία, «όλοι μιλούν για αγάπη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Ας στείλουμε όλη μας την αγάπη και την θεραπευτική ενέργεια στην Τουρκία και τη Συρία που υπέστησαν μεγάλες απώλειες και καταστροφές σε αυτόν τον τεράστιο σεισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna)

 

Η ιστορία της εικόνας

O ε.α. υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Κοτρίδης, με μία digital art εικόνα θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στους τέως συναδέλφους του, οι οποίοι έδωσαν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να σώσουν όσο περισσότερες ζωές ήταν εφικτό στις περιοχές της Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Η εικόνα που αντικατοπτρίζει πλήρως την προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές έχει γίνει viral, κάνοντας τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου τόσο σε ελληνικά όσο και τουρκικά κοινωνικά δίκτυα.

H εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει έναν Έλληνα πυροσβέστη να κρατά με στοργή ένα μικρό παιδί, λίγο μετά τον απεγκλωβισμό του από τα ερείπια.

Ενώ όπως σημειώνει o ίδιος στη σχετική ανάρτηση, πρόκειται για σύνθεση που δημιούργησε και όχι πραγματική φωτογραφία η οποία είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας προγραμμάτων Photoshop και Midjourney (πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης).

Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Κοτρίδη, ο οποίος ανέφερε πως επειδή έχει γίνει χαμός με τη φωτογραφία και επειδή έχει στεναχωρηθεί με μερικά τοξικά σχόλια, δεν θέλει να μιλάει σε κανέναν για αυτό το θέμα. «Την έκανα με τις πιο αγνές προθέσεις και αρκετοί αντί να καταλάβουν το μήνυμα, το έχουν πάει σε βαθιά ανάλυση για παραποίηση της τέχνης, λες κι εγώ την έφτιαξα για διαγωνισμό φωτογραφίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως γράφει το BBC η φωτογραφία που πλέον έχει γίνει παγκοσμίως viral, την έχουν πάρει απατεώνες και ζητάνε χρήματα και καλά για βοήθεια στην Τουρκία με ψεύτικους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης