Ένα ρωσικό αντιπυραυλικό και αντιαεροπορικό τάγμα πυροβολικού με το πυραυλικό σύστημα Pantsir-S, αναπτύχθηκε στην Κριμαία, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Νότιου Τμήματος του Ρωσικού Στρατού.

«Το νέο αεροπορικό αμυντικό σύστημα έχει μπει σε λειτουργία, μαζί με τις υπόλοιπες αντιαεροπορικές μονάδες του Νότιου Τμήματος του Ρωσικού Στρατού που έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία ως μέρος του προγράμματος επανεφοδιασμού των μονάδων που βρίσκονται στην περιοχή», δήλωσε η υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάπτυξη του συστήματος έγινε μετά την άσκηση με πραγματικά πυρά που έγινε στο πεδίο βολής Kapustin Yar. Παράλληλα, νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι στην Κριμαία τοποθετήθηκε και η τέταρτη συστοιχία πυραύλων S-400 στην πόλη Dzhankoy.

Συστοιχίες S-400 έχουν τοποθετηθεί επίσης κοντά στις κριμαϊκές πόλεις Feodosia, Sevastopol και Yevpatoria.

Η ανάπτυξη των Pantsir-S και των S-400 στην Κριμαία ακολουθεί το περιστατικό στο στενό του Κερτς, όπου τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα ρωσικά χωρικά ύδατα χωρίς άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τρία πλοία κατασχέθηκαν από τη Ρωσία, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στην απαίτηση να σταματήσουν, ενώ τα πληρώματα κρατήθηκαν.

Τo σύστημα Pantsir-S αποτελεί την τελευταία τεχνολογία αεροπορικής άμυνας.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης