Η σύζυγος του πρώην συμβούλου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλου, παραδέχθηκε ότι η ομάδα ερευνών του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ υποπτευόταν πως ενδεχομένως η ίδια ήταν κατάσκοπος των Ρώσων.
Η Σιμόνα Μαντζιάντε Παπαδόπουλος, σύζυγος του πρώην συμβούλου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Παπαδόπουλου, στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή της στην εκπομπή «This Week» ότι το διεθνές πολιτικό υπόβαθρο που είχε η ίδια αποτέλεσε σημείο «ουσιαστικού ενδιαφέροντος» για τους ανακριτές.
Η ίδια απάντησε σε ερώτηση του παρουσιαστή του ABC News, Τζορτζ Στεφανόπουλου, σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από την ομάδα έρευνας του Μιούλερ. «Ερωτηθήκατε σχετικά από την ομάδα του Ρόμπερτ Μιούλερ και από την αρχή υποπτεύθηκαν ότι ίσως ήσασταν πράκτορας των Ρώσων. Από πού προέκυψε αυτό;».
«Προέρχομαι η ίδια από ένα πολιτικό υπόβαθρο. Εργάστηκα ως διπλωμάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αρκετά χρόνια κι αυτό μπορούσε να είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλυμμένοι πράκτορες για κατασκοπευτική δράση» δήλωσε.
Πρόσθεσε, δε, ότι κατανοεί την ανησυχία για τον ρόλο της και για το πώς συνδέεται με τον σύζυγό της, αλλά αρνήθηκε ότι έχει κάποιες σχέσεις με τη Ρωσία.
«Φυσικά, η διασύνδεση αυτή θα μπορούσε να είναι ύποπτη. Πάντοτε δήλωνα ότι σέβομαι το ενδιαφέρον του Μιούλερ για το προφίλ μου, επειδή είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι παντρεύτηκα τον Τζορτζ Παπαδόπουλο εν μέσω αυτής της καταιγίδας» απάντησε χαρακτηριστικά η Μαντζιάντε Παπαδόπουλος.

O Τζορτζ Παπαδόπουλος παντρεύτηκε τη Σιμόνα Μαντζιάντε στο Σικάγο τον Μάρτιο του 2018
Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάρτιο, ενώ συναντήθηκαν μέσω του Τζόζεφ Μιφσάντ, ενός μυστηριώδους καθηγητή από τη Μάλτα, για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης, που προσπάθησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας (2016) να συστήσει τον Παπαδόπουλο σε ανθρώπους που συνδέονται με τη Ρωσία.
Ο Στεφανόπουλος ρώτησε το ζευγάρι σχετικά με μία μήνυση της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC), αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Μιφσάντ μπορεί να είναι νεκρός. Η DNC έχει μηνύσει τη Ρωσία, την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά και τα WikiLeaks για την εμπλοκή τους στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

«Γνωρίζετε τίποτα για αυτό; Όπως γνωρίζετε, ο ίδιος αγνοείται και είναι αυτό πιθανό;» ρώτησε ο Στεφανόπουλος. «Είναι πιθανό, ναι» απάντησε η Μαντζιάντε Παπαδόπουλος. Ο σύζυγός της απάντησε: «Δεν έχω ιδέα, Τζορτζ. Αλλά είναι πιθανό».
Ο Παπαδόπουλος είπε ότι ακόμη και η οικογένειά του είχε υποψίες για τη ρομαντική σχέση που είχε και υποπτευόταν τη σύζυγό του, για κατάσκοπο της Ρωσίας.
«Νομίζω ο καθένας ήταν λίγο παρανοϊκός κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Και ναι, όπως ξέρετε, νομίζω ότι σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε κατά κάποιον τρόπο να είναι πράκτορας των Ρώσων. Φυσικά, ποτέ δεν πίστεψα κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι η κάθε όμορφη ξανθιά γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να είναι πράκτορας των Ρώσων. Ξέρετε, υπάρχουν κι αρκετές ξανθές γυναίκες από την Ιταλία» απάντησε ο Παπαδόπουλος.
Οι δηλώσεις του Παπαδόπουλου από την εκπομπή «This Week» ήταν οι πρώτες που έκανε από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ημερών, ενώ για έναν χρόνο θα είναι ελεύθερος υπό την εποπτεία των Αρχών. Παράλληλα, θα εκτίσει ποινή 200 ωρών κοινωνικού έργου, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 9.500 δολαρίων. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί την ενοχή του τον περασμένο Οκτώβριο για ψευδορκία σε πράκτορες του FBI μετά τις σχέσεις που είχε με έναν Ρώσο, αλλά και τον καθηγητή από τη Μάλτα.
Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του από τον δικαστή, ο Παπαδόπουλος έφυγε από τα έδρανα του κατηγορουμένου για να αγκαλιάσει τη σύζυγό του. Η ίδια είναι ασκούμενη δικηγόρος και εξελίχθηκε στη δημόσια εκπρόσωπό του κατά τους μήνες που ακολούθησαν από τη σύλληψή του μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του.
Παρά το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος πρέπει να φυλακιστεί για δύο εβδομάδες, ο ίδιος προσπαθεί να ξεπεράσει τα όσα βίωσε, προγραμματίζοντας να μετακινηθεί στην Καλιφόρνια και να αρχίσει μία νέα ζωή, υποστηρίζοντας την καριέρα της συζύγου του ως ηθοποιού.
Ωστόσο, μπορεί να μην έχει τελειώσει με τις έρευνες που θα τον οδηγήσουν έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα στη φυλακή.
Ο γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ από τη Βιρτζίνια, που είναι υψηλόβαθμο μέλος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στον προεκλογικό αγώνα του 2016, δήλωσε την Παρασκευή πως πιστεύει ότι ο Παπαδόπουλος θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ABC NEWS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης