Συζήτηση για τις σημαντικότερες αδυναμίες της Ευρώπης, όσον φορά στα θέματα άμυνας, είχαν χθες και σήμερα οι ευρωπαίοι υπουργοί άμυνας, τις οποίες εντόπισαν εξαιτίας του πολέμου στη Λιβύη.

Ο πόλεμος στη Λιβύη αποτελεί «επιτυχία», αλλά ταυτόχρονα «κατέδειξε τα όρια των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ευρώπης», υποστήριξε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Τομάζ Σιεμόνιακ, συνοψίζοντας τις συζητήσεις που έγιναν με τους ευρωπαίους ομολόγους του την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να εξετάσουμε σε ποιους τομείς είναι απαραίτητο να επενδύσουμε μετά από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν και οι οποίες ξεπεράστηκαν χάρη στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Τζέραλντ Χάουαρθ. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ, πρέπει να διαπιστωθεί αμέσως «τι γνωρίζουμε και τι όχι, τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι».

Μεταξύ των αδυναμιών που αναφέρθηκαν συχνότερα, ήταν ο μικρός αριθμός των αεροσκαφών ανεφοδιασμού, η έλλειψη ορισμένων ειδών πυρομαχικών και οι υπηρεσίες πληροφοριών.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης