Αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της Γαλλίας η πιθανή ανάληψη μιας πολύ σημαντικής θέσης σε κυβερνητικό οργανισμό της χώρας, από τον 23χρονο γιο του προέδρου, Nicolas Sarkozy, Jean.

Άποψη της περιοχής "La Defence" στο ΠαρίσιΟ Jean Sarkozy ενδέχεται να προεδρεύσει του EPAD, μιας ημι-κυβερνητικής υπηρεσίας που διαχειρίζεται μια περιφέρεια στα δυτικά προάστια του Παρισιού, όπου στεγάζονται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, όπως ο πετρελαϊκός κολοσσός «Total» και η μεγάλη τράπεζα «Societe Generale».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιφέρεια οικονομικής και επιχειρησιακής δραστηριότητας στη Γαλλία, τη La Defence, την οποία ελέγχει η EPAD.

Οι επικριτές του Nicolas Sarkozy λένε ότι ο 23χρονος Jean δεν έχει τα προσόντα και δεν του αξίζει να προεδρεύσει ενός οργανισμού, ο οποίος επιβλέπει εμπορικές δραστηριότητες δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι Συντηρητικοί υποστηρικτές του Jean Sarkozy, ο οποίος είναι ακόμα φοιτητής νομικής στη Σορβόννη, επιμένουν ότι ο 23χρονος έχει όλα τα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης