Ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον υπουργό Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, εκκολάπτεται στο Ισραήλ.

Ο κ. Μπαράκ φέρεται να έχει προσλάβει παράνομα αλλοδαπή οικιακή βοηθό, η οποία δεν διέθετε άδεια εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπόρτερ στρατιωτικών θεμάτων εντόπισε την εργαζόμενη και της πήρε συνέντευξη, τη στιγμή που το Τμήμα Αλλοδαπών είχε δηλώσει αδυναμία να εντοπίσει τα ίχνη της, με συνέπεια να κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης.

Η εργαζόμενη, μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες που ονομάζεται Βιρζινί, εξήγησε ότι προσελήφθη από τον Εχούντ Μπαράκ και τη σύζυγό του, Νίλι Πρίελ, για διάφορες οικιακές εργασίες, παρά το γεγονός ότι δεν διέθετε άδεια εργασίας, ούτε είχε υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας.

Αν αυτό ισχύει, σημαίνει ότι ο Ισραηλινός υπουργός παραβίασε τον πολύ αυστηρό νόμο για την απασχόληση αλλοδαπών. Η δε απασχολούμενη από αυτόν δεν υπεβλήθη στους υποχρεωτικούς ελέγχους ασφαλείας που προβλέπονται από την ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας, Σιν Μπετ, για όλους όσοι πλησιάζουν τους υπουργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ισραηλινό ραδιόφωνο εκτιμά ότι οι αποκαλύψεις αυτές θα πρέπει να οδηγήσουν στο να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε δημοσιοποιηθεί για πρώτη φορά η υπόθεση αυτή, το γραφείο του κ. Μπαράκ είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι «επρόκειτο για μία περιστασιακή εργαζόμενη μερικής απασχόλησης στην κατοικία του υπουργού» αλλά ότι πλέον «αυτό δεν ίσχυε».

Ο Εχούντ Μπαράκ, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, έχει συχνά κατηγορηθεί για «νεοπλουτισμό» ακόμη και στους κόλπους του κόμματός του. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του βρίσκεται σε ελεύθερη πρώτη, ενώ στις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου εξασφάλισε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του, καταλαμβάνοντας μόλις 11 από τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης