Ο απολυμένος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Άντονι Σκαραμούτσι χαρακτήρισε “φιλεύσπλαχνο” τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι θα έπρεπε να καταδικάσει εξαρχής τους νεοναζί, στη δήλωση που έκανε για τα γεγονότα στη Βιρτζίνια.

Ο Σκαραμούτσι αποδοκιμάστηκε έντονα αφού επέλεξε να «πάει στη φωλιά του λιονταριού», όπως είπε ο ίδιος, δηλαδή στο τοκ-σόου που παρουσιάζει ο Στίβεν Κόλμπερτ στο CBS. Σε μια από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του μετά την απόλυσή του, αφού παρέμεινε μόλις για 10 ημέρες στον Λευκό Οίκο, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το κατά πόσο ευθύνεται ο Τραμπ επειδή δεν καταδίκασε αμέσως τους νεοναζί και τους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής, μετά την επίθεση που πραγματοποίησε ένας νεαρός εναντίον αντιρατσιστών διαδηλωτών στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κόλμπερτ επισήμανε ότι ο πρόεδρος καταδίκασε τους λευκούς εθνικιστές την Δευτέρα, με καθυστέρηση δύο ημερών και ρώτησε: «Μήπως παραγγέλνει τα κότσια του στο Amazon;».

«Μόνο εκείνος μπορεί πραγματικά να απαντήσει σ’ αυτήν την ερώτηση», απάντησε ο Σκαραμούτσι.

Ο χρηματιστής επέμεινε ότι ο Τραμπ είναι “φιλεύσπλαχνος”, ένας χαρακτηρισμός που αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό που βρισκόταν στο στούντιο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο Σκαραμούτσι δεν δίστασε να αποδοκιμάσει και ο ίδιος την κυβέρνηση που δεν καταδίκασε εξτρεμιστικές απόψεις, λέγοντας ότι «αυτό που δεν του αρέσει είναι η ανοχή». Κέρδισε έτσι και μερικές επευφημίες από το κοινό της εκπομπής.

Όταν επέμεινε ότι ο Τραμπ «θα έπρεπε να έχει καταδικάσει νωρίτερα” τους νεοναζί, ο Κόλμπερτ τον ρώτησε “ποιον τον εμπόδισε;».

«Στην τελική, ο ίδιος ο πρόεδρος», απάντησε ο Σκαραμούτσι.

Η απόλυση του Σκαραμούτσι, στις 31 Ιουλίου, ήρθε μετά την υβριστική επίθεση που εξαπέλυσε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο The New Yorker, εναντίον του τότε προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους και του στενού συμβούλου του Τραμπ Στιβ Μπάνον. Για τον τελευταίο, είπε στο CBS ότι «αν εξαρτιόταν από τον ίδιο, θα είχε φύγει», προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ο Μπάνον ευθύνεται για πολλές από τις διαρροές από τον Λευκό Οίκο.

Όσο για το δικό του, βραχύβιο πέρασμα από το επιτελείο του Τραμπ, σχολίασε: «Δεν πίστευα ότι θα κρατούσα για πολύ, όμως νόμιζα ότι θα άντεχα περισσότερο από ένα κουτί γάλα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης