Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλεξάντρ Λεμπέντεφ, στον οποίο ανήκει και η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Novaia Gazeta, δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Ρωσία, καταγγέλλοντας τις πιέσεις που δέχεται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

«Δεν έχω άλλη διέξοδο. Δεν είναι πια δυνατό να συνεχίσω έτσι. Διεξάγεται εναντίον μου μια καλά οργανωμένη επιχείρηση. Δεν μιλώ για το Κρεμλίνο, μιλώ για τους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Λεμπέντεφ σε συνέντευξή του στη Διαδικτυακή εφημερίδα Gazeta.ru.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεμπέντεφ, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια από το περιοδικό Forbes, πρόσθεσε ότι δεν είναι αισιόδοξος όσον αφορά την προοπτική να καταφέρει να πουλήσει την περιουσία του στη Ρωσία. «Αυτή τη στιγμή κανείς δεν αγοράζει τίποτε από εμένα. Ακόμη και τα ακίνητα μου στη Μόσχα δεν μπορώ να τα πουλήσω», σημείωσε χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας του κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του.

Ιδιοκτήτης πολλών αγγλικών εφημερίδων, περιλαμβανομένης και της The Independent, ο Αλεξάντρ Λεμπέντεφ —πρώην πράκτορας της KGB— έκανε την περιουσία του στον νεοπαγή ιδιωτικό τραπεζικό τομέα τη δεκαετία του 1990.

Ο δισεκατομμυριούχος επικρίνει έντονα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και δεν κρύβει την υποστήριξή του προς τον δικηγόρο και μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ρωσικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης