Ακόμη και σκύλους επιστρατεύει η Αστυνομία της Μαλαισίας, προκειμένου να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα και για να ιστοσταθμίσει την έλλειψη αστυνομικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New Straits Times, η Αστυνομία σχεδιάζει να αναπτύξει εκπαιδευμένα σκυλιά σε 50 περίπου σημεία όπου καταγράφονται υψηλοί δείκτες εγκληματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοχάμαντ Μπάκρι Μοχάμαντ Ζίνιν, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών, δήλωσε ότι τα εκπαιδευμένα σκυλιά θα συνοδεύουν τους αστυνομικούς σε επιλεγμένες περιοχές στην Κουάλα Λουμπούρ, στη γειτονική πολιτεία Σελανγκόρ, τη βόρεια πολιτεία Πενάνγκ και τη νότια πολιτεία Τζοχόρ στις πεζές περιπολίες τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σαράντα σκυλιά, κυρίως γερμανικοί ποιμενικοί, θα εκπαιδευτούν από Φινλανδούς ειδικούς αυτόν τον μήνα και θα τεθούν στην διάθεση της εγχώριας αστυνομίας σύντομα.

«Θα χρησιμοποιούμε τα σκυλιά για να καταστέλλουμε τη δράση των κακοποιών, με αποτέλεσμα η χρήση των όπλων να αποτελεί πάντα το έσχατο μέσο», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης